Hur är en aktivitet uppbyggd?

Ändrat: fre, 20 okt, 2017 kl. 11:27

När man är inne i en aktivitet, finns det högst upp en rubrik:

Det finns även en ingress:

Till höger kan man se vilken aktivitetskategori aktiviteten tillhör, hur lång tid den beräknas ta, samt till vilken årskurs den riktar sig:

Sedan följer en innehållsförteckning, där man kan se en kort beskrivning av de olika stegen i aktiviteten:

Nedanför kommer en Bakgrundstext och Lärandemål. Lärandemålen är skrivna i ”Jag kan”-form och är kopplade till läroplanen:

Eleverna klickar vidare i aktiviteten genom att välja Nästa, och följer instruktionerna:

Det finns alltid symboler som visar hur många elever det är som ska arbeta; om det är grupparbete, enskilt eller i hel klass.

På sista sidan finns alltid en utvärdering. Utvärderingen är alltid kopplad till lärandemålen: