I en text finns det hjälpmedel till eleverna. De finns i den lodrät meny till höger om texten.

Där kan eleven klicka och välja mellan en Lätt och Svår version av texten. Eleverna läser samma sak, men texterna är skrivna på olika sätt.

Det finns Läsguider (symbolen är en hatt), som hjälper eleven genom texten.

Det finns ett annat Typsnitt (symbolen är ett d) och en Uppläsningsfunktion (symbolen är en pratbubbla med en högtalare i).

Stiftet symboliserar en Anteckningsfunktion. Om eleven vill kan eleven markera en del av texten, och sedan markera texten som man kan göra med en överstrykningspenna, eller lägga till anteckningar till den markerade delen av texten. Detta sparas på elevens personliga inloggning.