Hur lägger jag in elever?

Ändrat: fre, 20 okt, 2017 kl. 14:48

Börja med att logga in i Mitt Clio via my.clio.me/se. Om du är osäker på hur du loggar in kan du läsa mer om det genom att klicka här.

Klicka på Skoladministration i vänstermenyn:

Klicka därefter på Elever:

Det finns tre sätt att lägga till elever på.

Bjud in elever via länk

Klicka på Bjud in elever:

Du får en länk som du kan kopiera och mejla till eleverna du vill bjuda in.

Skapa elever

Klicka på Skapa elever:

Du skriver in namn på eleven och mejladress, och du kan eventuellt direkt lägga in eleven i en klass.

Importera elever

Detta sätt är det mest tidseffektiva om du har många elever. Klicka på de tre prickarna och sedan Importera elever:

Du importerar en csv-fil. Du kan även ladda ner en csv-mall, så du kan se hur det ska se ut.