För att lägga till en klass går du in i Mitt Clio och klickar på Skoladministration och väljer Klasser:

Klicka sedan på Skapa klass:

Välj läsår, fyll i klassens namn, koppla klassen till rätt årskurs och klicka på Spara:

För att lägga till elever, klicka på Lägg till elever. Du kan även klicka på Lägg till nu:

Välj de elever du vill lägga till. Överst i högra delen av pop-up-fönstret finns ett filter där du kan välja en existerande klass att välja elever från. Det finns även ett sökfält, som gör det lättare att hitta en elev. Talet som står bredvid elevens namn betyder det att eleven er med i det antalet klasser redan. Klicka därefter på Spara:

För att lägga till en lärare, klickar du på Lägg till lärare och ämnen. Du kan även trycka på Lägg till nu:

Nu väljer du lärare och alla ämnen som denna lärare ska undervisa klassen i, och klickar på Spara: