Hur tilldelar jag ett arbetsområde direkt från portalen?

Ändrat: fre, 20 okt, 2017 kl. 12:22

När du har hittat ett arbetsområde som du gärna vill tilldela, klickar du på knappen Tilldela arbetsområde. Den hittar du på arbetsområdets första sida:

Nu kommer det fram en översikt där du kan välja vilken klass arbetsområdet ska tilldelas till. Du kan även välja vilket ämne arbetsområdet ska tilldelas i, om du så önskar. Som utgångspunkt bör det dock motsvara den portal du står i när du tilldelar:

Klicka i rullmenyn Klass for at välja den klass du önskar att tilldela arbetsområdet till:

Klicka i rullmenyn Ämne och välj det ämne arbetsområdet passar till, om det inte redan är valt:

Slutligen ska du välja om tilldelningen av arbetsområdet ska vara synlig för dina elever med detsamma, eller om det ska vänta till senare. Ska dina elever kunna se tilldelningen med detsamma, ska det vara ett hack i Synlig för elever. Om eleverna inte ska kunna se det ännu ska det inte vara ett hack i rutan:

Klik på Tilldela-knappen när du har gjort alla val:

Om du väljer att vänta till senare ska du själv göra arbetsområdet synligt, när eleverna ska kunna se det. Det gör du via Tilldelat i Mitt Clio.