Hur tilldelar jag ett quiz till mina elever?

Ändrat: fre, 20 okt, 2017 kl. 12:39

Börja med att logga in i Mitt Clio via my.clio.me/se. Om du är osäker på hur du loggar in kan du läsa mer om det genom att klicka här.

Klicka på Clio Quiz i menyn i vänster sida:

Du kan nu välja mellan följande:

• Clio Prov
• Clio Uppföljning
• Clio Träning
• Mina quiz

Om du inte kan se en eller flera av kategorierna, har din skola inte abonnemang på detta quiz. Klicka här om du önskar att läsa mer om hur du upprättar en testperiod.

Klicka på den typ av quiz du önskar tilldela – jag väljer att tilldela ett prov i exemplet nedan:

Du kan med fördel använda filtren längst upp på sidan för att sortera t ex utifrån ämne och årskurs, så du får en bättre överblick över tillgängliga quiz:

Jag tar ett prov i geografi till årskurs 8 i mitt exempel:

När du har hittat ett quiz du önskar att tilldela eleverna, för du din musmarkör över bilden och klickar på Tilldela:

Tilldelningsmenyn

Nu kommer allt spännande. Nu kan du nämligen själv välja inställningarna för tilldelningen:

Typ

Här ska du välja om quizet ska göras som laves som hemuppgift, skoluppgift eller utan inlämningsdatum.

Klass

Här ska du välja vilken klass du vill tilldela quizet. Du kan välja enstaka elever i en klass genom att klicka Dela upp. Det återkommer jag till längre ned på denna sida.

Klicka i rullmenyn för att öppna den:

Klicka på den klass du önskar tilldela quizet till:

Ämne

Här kan du ändra ämne om eleverna t ex ska ha ett quiz från samhällskunskap i en svenskalektion. Som utgångspunkt är det ämne som quizet hör till valt i rullmenyn.

Datum

Välj vilket datum quizet ska utföras, om du tilldelar det som skoluppgift. Välj när det ska vara färdigt, om du tilldelar det som hemuppgift. I Hem- och skoluppgifter kan du sedan finna tilldelningen under detta datum.

Inställningar för quizet

Ger dig möjlighet att justera diverse inställningar för tilldelningen. Jag tror att det är lätt att förstå hur man justerar här.
Klicka på Spara när/om du har rättat till inställningarna:

Synlig eller inte synlig

Om det är hack vid ”Synlig för elever” kan eleverna se att de ska göra detta quiz i sin översikt. Om det inte är hack här kan eleverna inte alls se quizet.

Beskrivning

Om du önskar att ge eleverna en arbetsbeskrivning eller bara ett kort meddelande, kan du göra det här. T ex en länk till en sida de kan använda, eller ett meddelande om att de bara ska göra uppgift 1 till 6 i quizet.

Tilldelning till enstaka elever i en klass

Om du vill tilldela quizet till endast enstaka elever och inte en hel klass, kan du klicka på Dela upp-knappen, som jag nämnde ovan i avsnittet Klass.

Du kan nu ta bort hacket vid de elever som inte ska tilldelas quizet. Det är även här du kan ge eleverna extra tid.

Klik på Spara när du är färdig:

När allt ser rätt ut klickar du på Tilldela för att skicka tilldelningen till eleverna: